Пампушки
Пирог яблучний
Пирог з|із| абрикосами
Пирог з|із| луком|цибулею|
Пирог з|із| яблуками
Хлеб з|із| сиром
Кекс банановий
Пирог солодкий з|із| фундуком
Пирожки з|із| шинкою і сиром
Хлеб з|із| сиром
Кекс банановий
Пирог ревеневый|
Пирог ревеневый| - 2
Пирог гарбузовий
Пирог сливовий
Кекс яблучний
Пирог з|із| сиром
"Персик" з|із| шоколадним мусом
Пирог персиковий
Слойка з|із| вишневим пудингом
Кекс з|із| горіхами
Пышки сирні
Пирог "Отелло"
Пирог святковий
Пирог трибарвний|триколірний|
Пирог
Пирог "шедевр"
Пирог сирний
Пирог "фортеця|міцність|"
Рулет лимонний
Кекс апельсиновий
Пирог пісочний сметанний
Пирог сирний
Пирог з|із| гарбуза
Пирог з|із| тунцем
Рулет
Пирог з|із| сиром
Пирог яблучний
Пирожки з|із| шинкою
Батон французький
Пряники
Кекс горіховий
Кекс фруктовий
Зебра
Торт "ласунка|ласун|"
Торт "листковий"
Торт "сюрприз"
Торт "Весняний|весінній|"
Торт ягідний
Торт "Ведмедик"
Торт "Ювілей"
Торт "Київський"
Торт "Наполеон"
Бисквит сухий
Торт "Шоколадний"
Торт "Аленушка"
Торт "Руслан"
Торт сирний
Торт "троянда"
Торт "Грильяж"
Торт "Лимонний"
 
 

Пампушки

На 1,5 стакана|склянки| муки|борошна|: 2 ст. л. цукру, 1 ст. л. вершкового масла|мастила|, 1 яйце, 1/2 ст. молока, 1/2 ч. л. питної соди, 100 г жиру (для смажіння).
В муку|борошно| всипати питну соду і мелену корицю, перемішати і просіювати|просівати|. Цукор, масло|мастило| і яйця ретельно розтерти, розвести молоком і, поступово всипаючи муку|борошно|, замісити тісто. Готове тісто розкотити завтовшки 1/2 см і стаканом|склянкою| або виїмкою вирізувати|вирізати| кухлі. Виїмкою меншого розміру з|із| кожного кружка|гуртка| вийняти середину, додаючи|надавати| таким чином тесту форму кільця. Смажити пампушки треба в розігрітому жирі. Готові пампушки посипати цукровою пудрою.
 

Пиріг яблучний

900 гр яблук, очищених|обчищених| і дрібно|мілко| порізаних, 50 гр цукру. Верхній шар (крихти): 750 гр муки|борошна|, 100 гр вершкового масла|мастила|, 75 гр коричневого або звичайного|звичного| цукру.
Разогреть духовку до 200 гр С. Положіть яблука в невисоку форму для духовки і посипати цукром. У комбайні порубати муку|борошно| з|із| маслом|мастилом|, поки|доки| суміш не нагадуватиме крихти. Побризкати 1 ст| л води і перемішати вилкою|виделкою|. Посипати фрукти тестом і запікати 35 мін до золотистого кольору|цвіту|.
 

Пиріг з|із| абрикосами

125 гр (4 1/2 oz|) вершкового масла|мастила|, 175 гр (6 oz|) білого шоколаду, порізаного, 4 яйця, 125 гр (4 1/2 oz|) цукрової пудри, 200 гр (7 oz|) простої муки, просіювати|просівати|, 1 ст| л пекарного порошку, щіпка|пучка| солі|соль|, 100 гр (3 1/2 oz|) кураги, порізаної.
Смазать маслом|мастилом| квадратну форму для торта із|із| стороною 20 см і прокласти папером для випічки.
Растопить масло|мастило| і шоколад у великій мисці, поставленій на каструлю з|із| киплячою водою, і помішувати, поки|доки| суміш не стане однорідною і блискучою|лискучою|. Відставити і дати трохи остигнути|вичахати|.
Взбить яйця і цукрову пудру з|із| сумішшю масла|мастила| і шоколаду. Додати|добавляти| муку|борошно|, пекарний порошок, сіль|соль| і порізану курагу, перемішати. Перелити тісто в підготовлену форму і запекти в духовці при 180 гр З|із| протягом 25-30 мин. Корж, що в середині вийшов, може бути ще рідкуватий, але|та| він захолоне доки|поки| остигає|вичахає|. Коли пиріг повністю|цілком| остигне|вичахатиме|, дістати його з|із| форми і нарізувати|нарізати| на квадрати.
 

Пиріг з|із| луком|цибулею|

Тісто: 125 гр простої муки, 55 гр холодного вершкового масла|мастила|, порізаного кубиками. Начинка:
55 гр вершкового масла|мастила|, 250 гр лука-порею|пори|, порізаного кільцями, 2 яйця, 175 мл сметани, 2 ст| л зернистої гірчиці, 75 гр тертого сиру Чеддер, жменя|пригорща| дрібно|мілко| порізаного шнитт-лука|.
Положить муку|борошно| в кухонний комбайн. Додати|добавляти| масло|мастило| і рубати, поки|доки| тісто не почне|зачинатиме| нагадувати крихти. Додати|добавляти| 2-3 ст| л холодної води і готувати, поки|доки| тісто стане майже однорідним. Дістати з|із| комбайна і сформувати кулю, потім зробити плоский коржик. покласти в пакет для морозилки і заморозити на 20 мин. Розкотити тісто, щоб|аби| прокласти глибоку форму для пирога діаметром 20.5 див. Залишити в холодильнику на 20 мин. Тим часом, зробити начинку. У великій каструлі розтопити масло|мастило|. Додати|добавляти| цибулю, готувати 2-3 мін, помішуючи. Додати|добавляти| 3 1/2 води і накрити. Понизити|знизити| вогонь, готувати 10 мін, приправити. Розігріти духовку до 190 гр С. Проложіть форму з|із| тестом фольгою і наповнити сухим горохом і запікати 15 мин. Потім дістати горох і папір і запікати ще 10 мин. Дістати з|із| духовки. Змішати яйця, сметану і гірчицю. Додати|добавляти| лук|цибулю|, сир і приправити. Перелити в підготовлену форму з|із| тестом і розрівняти зверху|згори|. Посипати шнитт-луком| і запікати 35-40 мин.
 

Пиріг з|із| яблуками

Начинка: 3 яблука, 25 гр (1 oz|) вершкового масла|мастила|, 40 гр (1 1/2 oz|) цукру, 125 гр (4 1/2 oz|) чорносливу без кісточок, порізаного, 1 ст| л лимонного соку, 1/2 ст| л ванільної есенції. Основа: 150 гр (5 1/2 oz|) муки|борошна|, що просіює|просіває|, 70 гр (2 1/2 oz|) цукру, 70 гр (2 1/2 oz|) меленого мигдаля, 100 гр (3 1/2 oz|) несолоного масла|мастила|, порізаного кубиками. Верхній шар: 40 гр (1 1/2 oz|) простої муки, 40 гр (1 1/2 oz|) цукру
щепотка кориці, щіпка|пучка| солі|соль|, 50 гр (1 3/4 oz|) несолоного масла|мастила|, порізаного кубиками.
Очистить від шкірки і серцевини яблука, порізати на маленькі шматочки. Розтопити масло|мастило| в каструлі і обсмажити яблука 5 мін, поки|доки| вони не стануть м'якші, але|та| не до достатку|стану| пюре. Покласти в миску, куди додати|добавляти| останні компоненти для начинки. Злегка перемішати і відставити остигнути|вичахати|. Розігріти духовку до 180 гр С/350 F/Gas 4. Щоб|аби| зробити підставу|заснування|, покласти муку|борошно|, цукор і мигдаль в кухонний комбайн і з'єднати. Поступово додавати|добавляти| масло|мастило|, поки|доки| суміш не стане схожа на крихти. Додати|добавляти| яйце і замісити. Розподілити суміш для основи пирога по деку з|із| високими стінками і поставити в холодильник на 15 мин. Влити яблучну начинку, залишаючи 1.3 см бордюр по краях. З'єднати всі інгредієнти для верхнього шару, потім втерти масло|мастило|. Посипати зверху|згори| яблука. Запікати 45-50 мін до золотистого кольору|цвіту|. Дати остигнути|вичахати| у формі, потім нарізувати|нарізати| на шматочки. Зберігати, загорнувши|завернути|, в прохолодному місці, біля 3-х днів або заморозити на строк до 1-го місяця.
 

Хліб з|із| сиром

Вершкове масло|мастило| для змазування форми, 225 гр (8 oz|) простої муки, 1 ст| л солі|соль|, 1/2 ст| л порошку гірчиці, 2 ст| л пекарного порошку, 125 гр (4 1/2 oz|) сиру Лейстер або Чеддер, тертого, 175 гр (6 oz|) картоплі, відвареної, розім'ятої в пюре і охолодженої, 200 мл (7 fl| oz|) води, 1 ст| л рослинної олії.
Смазать маслом|мастилом| деко. Просіювати|просівати| в миску муку|борошно|, сіль|соль|, гірчичний порошок і пекарний порошок.
Отложить 2 ст| л тертого сиру, а останній перемішати з|із| картоплею. Влити воду і масло|мастило|, з'єднати сухі і рідкі інгредієнти, щоб|аби| вийшло однорідне м'яке тісто. Викласти тісто на стіл, посипаний мукою|борошном| і швидко сформувати коржик діаметром 20 див. Покласти її на деко і ножем намітити на поверхні хрест, не розрізаючи тесту. Посипати відкладеним сиром. Запікати в розігрітій духовці при 220 гр С/425 F/Gas 7 протягом 25-30 мін до золотистої скориночки. Перекласти хліб на грати і дати остигнути|вичахати|. Коли хліб буде готовий, розламати його на 4 частини|частки| і подавати як можна|якомога| свіжішим.
 

Кекс банановий

175 гр муки|борошна|, 1 ст| л пекарного порошку, 175 гр (6 oz|) коричневого цукру, 175 гр (6 oz|) несолоного масла|мастила|, пом'якшеного, 50 гр (2 oz|) макових насіннячок, 3 середніх банана, очищених|обчищених| і розім'ятих в пюре, сік 1 лимона, 3 яйця. Помадка для покриття зверху|згори|: 200 гр м'якого сиру, 3 ст| л прозорого меду.
Разогреть духовку до 180 гр С. Смазать маслом|мастилом| форму для кексу місткістю 900 гр, прокласти підставу|заснування| пергаментом. Просіювати|просівати| в миску муку|борошно| і пекарний порошок. Додати|добавляти| інгредієнти, що залишилися, для тесту. Збити електричним міксером або дерев'яною ложкою до утворення однорідного тесту. Перекласти у форму і розрівняти зверху|згори|. Запікати 1 годину до золотистого кольору|цвіту| і доки|поки| паличка, увіткнена в середину, не виходитиме сухою. Дати постояти 5 мін, потім перекласти на грати і дати повністю|цілком| остигнути|вичахати|. Змішувати м'який сир і мед, поки|доки| не вийде однорідна суміш. Рівномірно намазати кекс зверху|згори|, розрівнюючи зворотною стороною ложки. Охолоджувати до подачі на стіл.
Кекс може простояти в холодильнику накритим до 2-х днів, але|та| найсмачніше в перший день після|потім| приготування.
 

Пиріг солодкий з|із| фундуком

100 гр (3 1/2 oz|) масла|мастила|, порізаного на кубики, 150 гр (5 1/2 oz|) простої муки, щіпка|пучка| солі|соль|, 1 ст| л пекарного порошку, 150 гр (5 1/2 oz|) коричневого цукру, 1 яйце, збити, 4 ст| л молока, 100 гр (3 1/2 oz|) фундука, порізаного навпіл, цукор для посипання зверху|згори| (не обов'язково).
Смазать квадратну форму діаметром 23 см маслом|мастилом| і прокласти підставу|заснування| пергаментом. Просіювати|просівати| в миску муку|борошно| і пекарний порошок. Додати|добавляти| масло|мастило| і втерти в муку|борошно|, поки|доки| тісто не почне|зачинатиме| нагадувати крихти, додати|добавляти| цукор і перемішати. Додати|добавляти| яйце, молоко і фундук, перемішати. Викласти тісто у форму, розрівняти, посипати цукром, якщо використовуєте. Запікати в розігрітій духовці при 180 гр С/350f/gas 4 близько 25 мин.  Дати остигнути|вичахати| 10 мін, потім пройтися лопаткою між пирогом і стінками і викласти на грати. Порізати на 16 квадратів, коли він остигне|вичахатиме|.
 

Пиріжки з|із| шинкою і сиром

250 гр (9 oz|) готового листкового тесту, 50 гр (1 3/4 oz|) шинки, дрібно|мілко| порізаної, 125 гр (4 1/2 oz|) м'якого сиру, 2 ст| л шнитт-лука| порізаного, 1 яйце, збити, 35 гр (1 1/4 oz|) тертого сиру Пармезан
перец.
Раскатать тісто тонке, нарізувати|нарізати| на 12 прямокутників розміром 15 х 5 див. Покласти в холодильник на 30 мин. Тим часом змішати шинку, сир і шнитт-лук|, приправити перцем за смаком. Розкласти 6 прямокутників на змащеному|змазати| маслом|мастилом| деку. Кожен намазати начинкою шинки. Змастити|змазати| яйцем по краях. Щоб|аби| зробити в|біля| пиріжків гратчастий верх, скласти що залишилися 6 прямокутників тесту навпіл уподовж|вздовж|. Залишаючи 2.5 облямівку, зробити вертикальні надрізи на стороні згину. Розвернути надрізані шматочки тесту і покласти їх на прямокутники з|із| начинкою, закріпити краї. Змастити|змазати| зверху|згори| яйцем і посипати сиром Пармезан. Запікати в розігрітій духовці при 180 гр С/350f/gas 4 протягом 15-20 мін до золотистого кольору|цвіту|. Подавати гарячими або холодними.
 

Хліб з|із| сиром

225 гр (8 oz|) муки|борошна|, 1 ст| л солі|соль|, 1 ст| л порошку гірчиці, 100 гр (3 1/2 oz|) сиру, тертого, 2 ст| л порізаного свіжого шнитт-лука|, 1 яйце, 2 ст| л розтопленого вершкового масла|мастила|, 150 гр (5 fl| oz|) молока.
Смазать квадратну форму для духовки розміром 23 см, прокласти пергаментом. Просіювати|просівати| в миску муку|борошно|, сіль|соль|, гірчичний порошок. Відкласти 3 ст| л сиру, а останнє змішати з|із| мукою|борошном|, додати|добавляти| лук|цибулю|.
Добавить яйце, масло|мастило| і молоко, якісно перемішати. Перекласти тісто в підготовлену форму, розрівняти ножем і посипати відкладеним сиром і запікати в духовці при 190 гр С/375f/gas 5 близько 30 мин. Дати трохи остигнути|вичахати| у формі, потім нарізувати|нарізати| на трикутники і подавати.
 

Кекс банановий

176 гр (6 oz|) муки|борошна|, 50 гр (2 oz|) геркулеса, 100 гр (4 oz|) маргарину, 100 гр (4 oz|) цукру, 2 ст| л пекарного порошку, 1/4 ч л меленої кориці, 2 яйця, збити, 3-4 стиглих банана, очищених|обчищених| і розім'ятих, 100 гр (4 oz|) волоських горіхів, порізаних.
Разогреть духовку до 180 гр С/gas 4. Змастити|змазати| маслом|мастилом| глибоку форму для кексу місткістю 900 гр. Прокласти пергаментом. З'єднати муку|борошно|, геркулес, маргарин, цукор, пекарний порошок, корицю і яйця у великій мисці, збити електричним міксером. Додати|добавляти| банани і горіхи. Викласти в підготовлену форму і запікати 1 годину 15 мін (можливо, прийдется|, накрити кекс фольгою на півдорозі, щоб|аби| він пропікся усередині|всередині| і не підгорів зверху|згори|). Перевірити чи готовий кекс, увіткнувши в нього паличку. Якщо вона вийшла чистою, дістати з|із| духовки. Дати остигнути|вичахати| у формі|у формі| 5 мін, потім акуратно вийняти з|із| форми. Дати повністю|цілком| остигнути|вичахати| і порізати на 10 шматків.
 

Пиріг ревеневый|

500 гр готового пісочного тесту (або можна сделать| по своєму рецепту), 1кг| (2 lb| 4 oz|) ревеню, обрізаного|обрізати|, 3 ст| л простої муки, 85 гр (3 oz|) цукру. Зверху|згори|: 1 ст| л меленої кориці, 50 гр (2 oz|) цукру
50 гр (2 oz|) фундука, порізаного, 50 гр (2 oz|) вершкового масла|мастила|, вершки або морозиво.
Разогреть духовку до 190 гр С/gas 5. Розкотити тісто і прокласти їм низьку форму для пирога діаметром 23 див. Нарізувати|нарізати| ревінь на шматочки завдовжки 3 см і висипати його у велику миску з|із| цукром і мукою|борошном|. Перемішати і перекласти у форму з|із| тестом. Для посипання зверху|згори| з'єднати муку|борошно|, корицю, цукор і горіхи. Додати|добавляти| масло|мастило|, порізане кубиками і втерти його з|із| вмесь|. Посипати крихтами, що вийшли, ревінь. Запікати в духовці 40 мін доки|поки| зверху|згори| пиріг не підрум'яниться, а ревінь не стане м'яким. Подавати теплим або холодним з|із| вершками або морозивом.
 

Пиріг ревеневый| - 2

375 г ревеню, 250 г маргарину, 250 г цукру, 2 пакетики ванільного цукру, 1 щіпка|пучка| солі|соль|, 5 яєць, 100 г меленого мигдаля, 250 г муки|борошна|, 1 ч. л. питної соди, маргарин і панірувальні сухарі для форми
сахарная пудра.
Ревень очистити, ретельно вимити і нарізувати|нарізати| дрібними|мілкими| шматочками. Маргарин добре збити з|із| цукром, ванільним цукром, злитиму і яєчними жовтками в піну. Додати|добавляти| змішаний з|із| мигдалем ревінь. Муку|борошно| просіювати|просівати| з|із| содою в збиту масу. Яєчні білки збити в щільну масу і обережно додати|добавляти| в тісто. Круглу форму діаметром 26 см добре змастити|змазати| жиром, посипати панірувальними сухарями, викласти в неї тісто і випікати 60 хвилин|мінути| в заздалегідь розігрітою до 175 градусів духовці. Готовий пиріг вийняти з|із| форми і остудити. Перед подачею посипати цукровою пудрою.
 

Пиріг гарбузовий

50 гр (2 oz|) вершкового масла|мастила|, 75 гр (3 oz|) цукру + небагато посипати зверху|згори|, велика щіпка|пучка| меленого мускатного горіха, 2 ст| л меленої кориці, 400 гр (1 lb|) м'якоті|м'якуша| гарбуза, порізаного (або можна кабачок|шинок|), 225 гр (8 oz|) готового пісочного тесту, 1 яйце.
Соединить масло|мастило|, цукор мускат і корицю у великій каструлі, підігріти злегка, щоб|аби| розтопити масло|мастило|. Додати|добавляти| гарбуз, готувати 10-15 мін до м'якості, помішуючи. Остудити. Розігріти духовку до 200 гр С/gas 6 і нагрівати в ній деко. Узяти круглу форму для пирога діаметром 23 см, розкотити половину тесту і прокласти дно форми. Зверху|згори| викласти гарбузову начинку і розкотити другу половину тесту. Накрити пиріг другим пластом тесту і обрізувати|обрізати| краї. З|із| обрізків можна вирізувати|вирізати| маленькі аркушики|листи| і прикріпити|скріпляти| їх на збите яйце на краї пирога. Змастити|змазати| всю поверхню пирога яйцем і посипати цукром. Проткнути 2-3 дірочки в "кришці" пирога, щоб|аби| виходили пари. Поставити форму на розігріте деко і запікати 25-30 мін до золотистого кольору|цвіту|. Подавати теплим або холодним з|із| густими вершками або сметаною.
 

Пиріг сливовий

Для тесту: 300 г муки|борошна|, 200 г вершкового масла|мастила|, 100 г цукру, 1 яйце, для начинки: 12 г желатину, 1 кг сливи, 100 г цукру, 2 ст. л. крохмалю, 125 г вершків, 12 половинок ядер волоських горіхів.
Быстро замісити тісто з|із| муки|борошна|, масла|мастила|, цукру і яйця. Надати йому форму кулі, загорнути|завернути| в плівку і охолоджувати 2 години. Нагрівати духовку до 180 градусів. Вистилати роз'ємну форму папером або змастити|змазати| жиром. Викласти в неї тісто, зробивши борт заввишки 2,5 див. Покрити тісто шаром паперу. Посипати бобами і випікати 20-30 хвилин|мінути|. Вийняти з|із| духовки, видалити|віддаляти| боби і папір. Дати коржу остигнути|вичахати|.
Для начинки замочити желатин. Вимити сливу і вийняти з|із| неї кісточки. Закип'ятити|скип'ятити| з|із| 3 ст. ложками води і цукровим піском. Перемішати з|із| крохмалем і розпустити в масі желатин. Поставити в холодильник, щоб|аби| маса затверділа. Викласти на корж сливову масу і поставити пиріг в холодильник приблизно на 3 години. Збити вершки і покласти їх в кондитерський мішечок. Перш ніж подавати на стіл прикрасити пиріг вершковими трояндочками, половинками волоських горіхів і, за бажанням, грильяжом.
 

Кекс яблучний

500 г кислих яблук, 3 ст. л. лимонного соку, 4 ст. л. коньяку, 1/4 ст. родзинок|ізюму|, 1 ст. очищених|обчищених| волоських горіхів, 200 г сл|. масла|мастила|, 0,5 ст. цукру, 1 ч. л. лимонної цедри, 3 яйця, 300 г муки|борошна|, 2 ч. л. розпушувача, 2 ст. л. повидло, 1 ст. л. цукрової пудри.
Яблоки очистити, видалити|віддаляти| серцевину, нарізувати|нарізати| тонкими шматочками. Змішати з|із| родзинками|ізюмом|, двома столовими ложками лимонного соку і коньяком, додати|добавляти| половину крупно нарубаних волоських горіхів. Форму змастити|змазати| жиром і присипати мукою|борошном|. Розм'якшене сливочое| масло|мастило| збити з|із| цукром, щіпкою|пучкою| солі|соль| і лимонною цедрою. Збиваючи додати|добавляти| по одному яйцю. Муку|борошно| просіювати|просівати| з|із| розпушувачем і разом з яблуками перемішати із|із| збитою масою. Тісто викласти у форму і розрівняти. Випікати в розігрітій духовці до готовності. Дати остигнути|вичахати| у формі. Розігріти повидло, змастити|змазати| їм кекс і посипати подрібненими волоськими горіхами, що залишилися. Цукрову пудру змішати з|із| лимонним соком, що залишився, і покрити цією глазур'ю кекс.
 

Пиріг з|із| сиром

250 г муки|борошна|, 200 г вершкового масла|мастила| або маргарину, 4 яйця, сіль|соль|, 400 г солодкого перцю (червоного і жовтого), по 1 пучку петрушки, кропу і зеленого лука|цибулі|, 750 г сиру, 40 г крохмалю, 200 г сиру гауда|
молотый чорний перець.
Из муки|борошна|, 150 г м'якого вершкового масла|мастила| або маргарину, 1 яйця і 1/2 ч. л. солі|соль| замісити гладке тісто, загорнути|завернути| його у фольгу і покласти на 1 годину в холодильник. Перець очистити, вимити і дрібно|мілко| нарізувати|нарізати|. Зелень також дрібно|мілко| нарізувати|нарізати|. 50 г м'якого вершкового масла|мастила| збити. Додати|добавляти| спочатку 3 яйця, потім сир і крохмаль. 1 ст. л. зелені і перцю залишити для прикраси|прикрашання|, останню зелень додати|добавляти| в начинку разом з солодким перцем і 175 г тертого сиру. Приправити сіллю|соль| і меленим чорним перцем. Половину охолодженого тесту розкотити у вигляді круга|кола| діаметром 26 см і покласти на змащене|змазати| жиром дно роз'ємної форми відповідного розміру. Зробити наколювання вилкою|виделкою|. Тісто, що залишилося, розкотити у вигляді смужки розміром 70 х 6 см і покласти її уздовж|вздовж| борту форми. На тісто викласти начинку і розрівняти. Виступаючий борт з|із| тесту загнути на начинку. Посипати 25 г тертого сиру. Випікати в заздалегідь|наперед| розігрітій духовці при температурі 180°| на нижньому рівні протягом 1 години. Дати остигнути|вичахати|. Посипати зеленню, що залишилася, і солодким перцем.
 

"Персик" з|із| шоколадним мусом

Для тесту: 150 г муки|борошна|, 100 г цукру, 100 г меленого мигдаля, 5 яєць, 4 ст. л. рослинної олії
для начинки і прикраси|прикрашання|: 300 г гіркої шоколадної глазурі, 4 персики, 1 пакетик світлої цукрової глазурі для торта, по 2 ст. л. цукру і рубаних фісташок, 750 мл вершків.
Нагреть духовку до температури 180 градусів. Покрити дно роз'ємної форми (діаметром 26 см) папером для випікання. Збити до утворення піни яйця, цукровий пісок і 2 ст. ложки води. Перемішати з|із| яєчною масою муку|борошно|, мигдаль і рослинну олію. Покласти у форму тісто і випікати близько 35 хвилин|мінут|. Перекинути|перевертати| корж на кухонні грати і акуратно зняти папір. Розігріти вершки, розплавити в них шоколадну глазур і поставити в холодильник на 2 години. Охолоджений корж розрізати по горизонталі на 3 частини|частки|. Збити вершки з|із| шоколадною глазур'ю, намазати на 2 коржі по 1/4 крему. Що залишився покласти в кондитерський мішечок і прикрасити краї торта 2 рядами|низками| "квіточок" з|із| вершків. Персики нарізувати|нарізати| часточками і викласти на торт. Приготувати цукрову глазур згідно|згідно з| вказівкам на упаковці і полити фрукти. Прикрасити торт фісташками.
 

Пиріг персиковий

Для тесту: 200 г вершкового масла|мастила|, 200 г цукру, 300 г муки|борошна|, 1 пакетик розпушувача, 100 г меленого мигдаля, 1 ч. л. меленого анісу, 4 яйця, для начинки: 1,5 кг персиків, 1 лимон, 50 г цукру, 150 г консервованої брусниці, 1 пакетик світлої цукрової глазурі для торта.
Персики обдати окропом|кип'ятком| і зняти шкірку. Розрізати кожен персик навпіл і вийняти кісточку. Лимон вимити і обсушити. Натерти на терці|тертушці| цедру і віджати сік. Гасити|тушкувати| персики в сиропі з|із| цукру, 250 мл води і лимонного соку протягом 8 хвилин|мінут|. Відкинути на друшляк і зібрати|повизбирувати| сік. Охолодити. Застелити деко папером для випікання. Для тесту збити до утворення піни вершкове масло|мастило| і цукор. Ввести|запроваджувати| поодинці яйця. Перемішати з|із| мукою|борошном|, розпушувачем, мигдалем, цедрою лимона і анісом. Викласти тісто на деко. Розкласти зверху|згори| персики і брусницю. Випікати в духовці 40 хвилин|мінути| при температурі 200 градусів. Закип'ятити|скип'ятити| цукрову глазур для торта з|із| 250 мл персикового сиропу і намазати нею гарячий пиріг. Дати остигнути|вичахати|.
 

Шарування з|із| вишневим пудингом

1/2 пакетика ванільного пудингу, (або 30 г крохмалю), 2 яєчних жовтка, 50 г цукру, 250 мл молока
8 квадратів готового замороженого листкового тесту (по 45 г), 300 г вишень, 150 мл вишневого соку
15 г крохмалю, 2 ст. л. вишневої горілки, 100 г абрикосового повидла.
Пудинг змішати з|із| 1 жовтком, 30 г цукру і 4 ст. ложками молока. Молоко, що залишилося, довести до кипіння, додати|добавляти| пудинг і дати ще раз закипіти. Зняти з вогню і дати остигнути|вичахати|. Тісто відтанути. Вишні вимити і видалити|віддаляти| кісточки. Відкинути на друшляк. Сік довести до кипіння, крохмаль змішати з|із| 20 г цукру і вишневою горілкою, розвести соком, дати закипіти і додати|добавляти| вишні. Пудинг викласти на середину квадратів. Куточками|кутками| тесту накрити пудинг. Прикрасити вишнями. Деко вистилати пергаментом, шарування змастити|змазати| жовтком. Випікати при 200 градусах 20-25 хвилин|мінути|. Готові шарування змастити|змазати| теплим повидлом.
 

Кекс з|із| горіхами

225 розм'якшеного вершкового масла|мастила|, 225 г м'якого коричневого цукру (густий сироп з|із| паленого цукру), 5 крупних яєць, 200 г муки|борошна| з|із| розпушувачем, 25 г порошку какао, 450 г нарізаного м'якого чорносливу, 175 г волоських горіхів, 50 г дрібно|мілко| розламаного гіркого шоколаду.
Взбейте масло|мастило| з|із| цукром до світлого кольору|цвіту| і пишноти. Поодинці додайте|добавляйте| яйця, додаючи кожного разу трохи муки|борошна|. Змішайте муку|борошно|, що залишилася, з|із| какао і додайте|добавляйте| до тесту. Потім покладете чорнослив, горіхи і шматочки шоколаду. Викладете суміш в змащену|змазати| маслом|мастилом| і викладену пергаментом квадратну форму із|із| стороною 20 див. Випікайте в середині духовки 2 години (при температурі 180 градусів) або доки|поки| дерев'яна паличка не виходитиме з|із| кексу сухий, без шматочків тесту. Якщо верх кексу почав|зачинав| пригорати, накрийте форму вощеним папером. Охолоджуйте кекс у формі|у формі| 30 хвилин|мінут|, потім викладете на металеві грати для повного|цілковитого| охолоджування|охолодження|.
 

Пампушки сирні

125 г нежирного сиру, 20 г цукру, 20 г рослинного маргарину, 1 ч. л. лимонної цедри, 1 яйце, 65 г муки|борошна|, 2 ч. л. сухих дріжджів, 25 г родзинок|ізюму|, жир для фритюру, цукор і 1 пакетик ванільного цукру.
Сахар змішати з|із| маргарином, лимонною цедрою і яйцем. Сир змішати з|із| мукою|борошном|, сухими дріжджами, родзинками|ізюмом| і з'єднати з|із| яєчною масою. Тісто накрити і поставити на 20 хвилин|мінути| в тепле місце, щоб|аби| воно підійшло. Потім за допомогою двох столових ложок зробити кульки і обсмажити їх порціями в гарячому жирі 5 хвилин|мінути|. Готові пампушки викласти на сито, щоб|аби| стік жир. Цукор змішати з|із| ванільним цукром і обваляти пампушки.
 

Пиріг "Отелло"

Тісто: 250 г муки|борошна|, 120 г вершкового масла|мастила|, 3 яєчних жовтка, 80 г цукру, трохи тертої лимонної цедри і соди, помадка: 3 яєчних білка, 100 г меленого ядра волоського горіха, 100 г цукрової пудри.
Из муки|борошна|, вершкового масла|мастила|, яєчних жовтків, цукру, тертої лимонної цедри і соди замісити пісочне тісто і покласти його в змащений|змазати| маслом|мастилом| і посипане мукою|борошном| невелике деко. Випікати корж при середній температурі до напівготовності, потім покрити помадкою і випікати до готовності. Захололий пиріг нарізувати|нарізати| маленькими шматочками. Спосіб приготування помадки: яєчні білки збити в піну, перемішати з|із| меленим горіхом і цукровою пудрою.
 

Пиріг святковий

Тісто: 350 г муки|борошна|, 1 пачка порошку для печива, 250 г вершкового масла|мастила|, 50 г цукрової пудри, 1/2 пачки ванільного цукру, 2 яйця, щегютка| солі|соль|, приблизно 50 г молока, начинку: яблука, кориця, цукрова пудра, родзинки|ізюм|.
Муку перемішати з|із| порошком для печива, 1/3 частину|частку| її замісити з|із| вершковим маслом|мастилом| і поставити в холодне місце. Поки|доки| тісто охолоджується, до більшої частини|частки| (2/3) муки|борошна| додати|добавляти| цукрову пудру, ванільний цукор, яйця, щіпку|пучку| солі|соль| і, додаючи|добавляти| молоко, замісити м'яке тісто. Після|потім| цього обидва види тесту змішати: розкотити качалкою в пласти (один більше, інший менше), покласти один пласт на іншій, розкотити, знову скласти і розкотити і так 5-6 разів. Нарешті|урешті|, витягнути пласт в два рази більший, ніж деко. Розрізати його на дві частини|частки|, одну частину|частку| покласти в деко, накрити яблучною начинкою, а зверху-другим пластом. Верхній пласт в декількох місцях проколоти вилкою|виделкою| і змастити|змазати| яєчним жовтком. Виріб випікати при високій температурі. Для приготування яблучної начинки: яблука нарізувати|нарізати| тонкими часточками і перемішати з|із| корицею і цукровою пудрою.
 

Пиріг трибарвний|триколірний|

Тісто: 1,5 ст. муки|борошна|, 3 яйця, 1 ст. цукру, 1 ст. л. рослинної олії, 1 ст. води, 2 ст. л. какао, 1 ст. л. погашеної соди, сирний шар: 500 г сиру, 250 г масла|мастила| або рослинного маргарину, 200 г цукру, фруктовий шар: 0,4 л будь-якого фруктового соку, цукор, картопляний крохмаль.
Тесто повинно вийти густіше за сметану. Викласти його на деко і випікати протягом 15-20 мин.
Смешать сир з|із| маслом|мастилом|, додати|добавляти| цукор. Сирну масу викласти рівним шаром на поверхню захололої основи з|із| тесту і розрівняти ножем. Зварити будь-який фруктовий сік (краще апельсиновий або абрикосовий) з|із| цукром і  картопляним крохмалем. Остигнувши|вичахати|, маса має бути желеподібною. Замість крохмалю можна використовувати желатин. Остудити масу при постійному помішуванні і нанести|завдавати| на сирний шар незастиглої. Фруктовий шар розрівняти. Приготування трибарвного|триколірного| торта займе|позичатиме| трохи часу. Сирну масу можна приготувати доки|поки| пиріг печеться. Якщо розрізати пиріг на прямокутники, зріз буде трибарвним|триколірним|.
 

Пиріг

Тісто: 1000 г муки|борошна|, 350 г сметани, 100 г топленого масла|мастила|, 2 яйця, 100 г цукру, 1 г соди, 2 г солі|соль|.
Начинка: 300 г роздробленого ядра волоських горіхів, 100 г цукрової пудри, 2 г меленої кориці.
Сироп: 100 г цукру, 200 г води, 0,25 г лимонної кислоти.
В посуд покласти сметану, топлене масло|мастило|, збиті яйця, цукор, сіль|соль|, соду і все добре розтерти, потім при перемішуванні дрібними|мілкими| порціями додати|добавляти| муку|борошно| і замісити тісто. Окремо приготувати густий цукровий сироп з|із| лимонним соком або лимонною кислотою. Тісто викласти на стіл, розкотити качалкою в пласт завтовшки 4-5 мм і розділити на дві частини|частки|. Одній частині|частці| тесту потрібно надати форму дна сковороди, на якій передбачають|припускають| випікати пиріг, а іншу частину|частку| тесту нарізують|нарізають| тонкими смужками. Сковороду змастити|змазати| маслом|мастилом|, покласти на неї шар тесту, насипати начинку, приготовану з|із| пропущених через м'ясорубку ядер волоських горіхів, змішаних з|із| цукровою пудрою і товченою корицею. Начинку розрівняти і укласти на неї смужки з|із| тесту, змастити|змазати| яєчним жовтком і сбрызнуть| маслом|мастилом|. Сковороду з|із| тестом поставити в гарячу духову шафу і випікати 20-30 хвилин|мінути|. Випечений пиріг перекласти на сито і залити холодним цукровим сиропом, а потім нарізувати|нарізати| на невеликі шматочки квадратної форми.
 

Пиріг "шедевр"

Тісто: 500 г муки|борошна|, 250 г вершкового масла|мастила|, 3 яєчних жовтка, 1 пачці порошку для печива, 150 г цукру
сок і терта цедра з 1 лимона, 1/2 пачки ванільного цукру. Начинка: вишневе повидло або джем
3 яєчних білка, 150 г цукрової пудри.
Приготовить круте тісто, 3/4 частини|частку| його розкотити в товстий пласт, укласти у велике деко і намазати зверху|згори| повидлом. Повидло покрити піною з|із| яєчних білків, перемішаною з|із| цукровою пудрою. З|із| 1/4 частини|частки| тесту скачати джгутики і прикрасити ними пиріг (покласти зверху|згори| навхрест). Пиріг випікати до появи рум'яної скориночки. Захололий пиріг нарізувати|нарізати| шматочками і посипати ванільним цукром.
 

Пиріг сирний

450 г муки|борошна|, 500 гр сиру, 3 яйця, 300 г вершкового масла|мастила|, сметана, зельнь| кропу, сіль|соль|.
Тесто розкотити пластом завтовшки в палець і укласти у форму, змащену|змазати| маслом|мастилом|. Сир розтерти, додати|добавляти| вершкового масла|мастила|, 2 яєчних жовтка, 3 яєчних білка, збитих в піну, сіль|соль| і дрібно|мілко| нарізаний кріп. Начинку з|із| сиру покласти на тісто і змастити|змазати| яєчним жовтком, перемішаним із|із| сметаною. Дати пірогу постояти 20 хвилин|мінути| і випікати при середній температурі до пір, поки|доки| його поверхня не стане коричневою.
 

Пиріг "фортеця|міцність|"

20 гр дріжджів; 310 гр цукру; 400 гр муки|борошна|; сіль|соль|; 200 гр вершкового масла|мастила|; 5 яєць; 2 яєчних білка; 500 гр молока; 100 гр ядра волоського горіха; 50 гр рому; ванілін; кориця.
20 гр дріжджів, 100 гр муки|борошна|, трохи теплого молока і щіпку|пучку| солі|соль| змішати і поставити для бродіння. 200 г масла|мастила| і  60 г цукру розтерти в піну. Додати|добавляти| поодинці 3 яєчних жовтка і разом з опарою і 200 гр муки|борошна| добре вимісити до здобуття|отримання| однорідної маси. Деко змастити|змазати| маслом|мастилом|, наповнити масою і випікати в гарячій духовці. Холодний пласт розрізати по горизонталі на 2 частини|частки|, перешарувати|прошаровувати| начинкою, а зверху|згори| посипати сумішшю цукру і кориці або ванільним цукром. Нижній пласт, перш ніж класти на нього начинку, полити ромом.
Способ приготування начинки: з|із| 2 яєчних жовтків, 100 г муки|борошна|, 200 г цукру, 500 г молока зварити крем. 7 яєчних білків, 50 г цукру збити в міцну піну, додати|добавляти| до неї 100 г мелених горіхів і обидві масу добре перемішати.
 

Рулет лимонний

6 яєць, 120 цукру, 100 г муки|борошна|, 3 лимони, сіль|соль|, 80 г кокосової стружки, 250 г цукрової пудри, 100 г вершкового масла|мастила| або маргарину, 4 г желатину.
Взбить 4 яєчних білка з|із| щіпкою|пучкою| солі|соль|. Окремо збити 4 яєчних жовтка з|із| цукром і 4 ст. л. теплої води. У жовтки додати|добавляти| збиті білки, муку|борошно| і 40 г кокосової стружки. Тісто викласти на  деко, що вистилає пергаментом, і випікати в предворительно| розігрітій духовці при температурі 200 гр. у течії 20 хвилин|мінути|. Готовий бісквіт відразу перекласти на рушнику і скрутити|згорнути| рулетом. Дати остигнути|вичахати|. Два лимони обдати гарячою водою. Цедру нарізувати|нарізати| тонкими смужками. Зі|із| всіх трьох лимонів вичавити сік. 100 мл соку довести до кипіння з|із| цукровою пудрою, вершковим маслом|мастилом| і лимонною цедрою. Варити 7 хвилин|мінути|, потім зняти з вогню і видалити|віддаляти| цедру. Желатин замочити в холодній воді. Два яйця розвести невеликою кількістю лимонного крему. Потім змішати з|із| останнім кремом, довести майже до кипіння (але|та| не кип'ятити!) і додати|добавляти| віджатий желатин. Зняти з вогню і збивати на холодній водяній лазні|бані|, поки|доки| крем не остигне|вичахатиме|. Поставити на 1 годину 30 хвилин|мінути| в холодильник. Бісквітний рулет розвернути, змастити|змазати| 3/4 лимонного крему і знову скрутити|згорнути|. Змастити|змазати| рулет кремом, що залишився, посипати кокосовою стружкою і прикрасити лимонною цедрою.
 

Кекс апельсиновий

375 г муки|борошна|, 30 г дріжджів, 120 г цукру, 200 мл молока, по 50 г апельсинових і лимонних цукатів, 2 яйця, 6 ст. л. рому, 100 г вершкового масла|мастила| або маргарину, 200 мл апельсинового соку, 2 апельсини, 200 г сметани, 200 г жирних вершків.
Муку висипати в миску в середи| не зробити поглиблення. Дріжджі скришити, змішати з|із| 50 г цукру і теплим молоком і вилити в поглиблення в муці|борошні|. Присипати мукою|борошном| накрити миску рушником і залишити на 15 хвилин|мінути|. Апельсинові і лимонні цукати дрібно|мілко| нарізувати|нарізати|. Додати|добавляти| разом з розтопленим вершковим маслом|мастилом| або маргарином в муку|борошно| і замісити тісто. Накрити рушником і залишити на 30 хвилин|мінути| щоб|аби| тісто підійшло. Кільцеву форму об'ємом|обсягом| приблизно 2,5 л змастити|змазати| жиром. Тісто ще раз добре обминути і викласти у форму. Накрити рушником і залишити на 10 хвилин|мінути|. Випікати в заздалегідь розігрітій духовці при 175°| протягом 35-40 хвилин|мінут| на другому рівні знизу. Апельсиновий сік змішати з|із| ромом і 50 г цукру. Готовий кекс не виймаючи з|із| форми, наколоти в декількох місцях тонкою дерев'яною паличкою. Просочити апельсиновим соком і залишити мінімум на 4 години. Апельсини очистити ножем як чистять яблука, повністю|цілком| зрізавши білу шкірку. Розділити на часточки і видалити|віддаляти| всі плівки. Вершки змішати із|із| сметаною, додати|добавляти| 20 г цукру і збити. Кекс вийняти з|із| форми, перекласти на блюдо прикрасити часточками апельсина. У середину викласти збиті вершки із|із| сметаною.
 

Пиріг пісочний сметанний

Для тесту: 3 стакани|склянки|  муки|борошна|, 1 стакан|склянка| сметани, 3/4 стакана|склянки| цукру, 1/4 ч. л. харчової соди, 1/4 ч. л. солі|соль|. Для начинки: 1 стакан|склянка| сметани, 1/4 стакана|склянки| цукру, ванілін.
Сметану збити з|із| цукром і сіллю|соль| до повного|цілковитого| їх розчинення, в збиту масу всипати муку|борошно|, що просіює|просіває|, з|із| содою, швидко замісити тісто однорідної консистенції. Тісто розділити на 4 рівних частини, розкотити круглі коржики, покласти їх на деко, змащене|змазати| жиром, випікати при 210 З|із| до золотистого кольору|цвіту|. Коржі охолодити, 3 коржі покласти один на іншій, перешарувавши|прошаровувати| сметанним кремом (сметану з|із| цукром збити в пишну піну), поверхню і краї обмазати кремом і посипати пісочною крихтою, приготованою з|із| четвертого коржа. Пиріг можна прикрасити цукатами і горіхами.
 

Пиріг сирний

1 яйце, 30 г цукру, лимонна цедра, 250 г жирного сиру, 1/4 пакетика порошку ванільного пудингу
15 г вершкового масла|мастила|, 15 г родзинок|ізюму|, жир для змазування форми, панірувальні сухарі для посипання форми.
Смешать яйця з|із| цукром і цедрою, додати|добавляти| протертий сир, порошок для пудингу, розм'якшене масло|мастило|, збити і перемішати з|із| вимитими родзинками|ізюмом|. Викласти в приготовану форму і запекти при слабкому|слабому| нагріві (близько 45 хвилин|мінут|).
 

Пиріг з|із| гарбуза

250 г гарбуза, 2 ст. ложки цукру, 3 | ложки цукрової пудри, 2 яєчних білка, ванілін
Тыкву випекти або припустити в невеликій кількості молока, охолодити, протерти крізь сито або пропустити через м'ясорубку, всипати цукор, розмішати. Яєчні білки збити з|із| цукровою пудрою до здобуття|отримання| пишної піни і, додаючи|добавляти| помалу|потроху| гарбузове пюре, розтерти всі разом Отриману|одержувати| масу викласти у форму, змащену|змазати| маслом|мастилом| і посипану сухарями, зверху|згори| зробити сітку з|із| надрізів ножем, посипати цукром і запекти в жаркій духовці Для аромату можна додати|добавляти| ванілін, корицю, цедру лимона (апельсина) або фруктову есенцію - ананасну, суничну, ірисову та інші.
 

Пиріг з|із| тунцем

300 г картоплі в шкірці, 40 г сиру, 1/4 стакана|склянки| молока, 10 г вершкового масла|мастила| для змазування форми
1 яйце, 1 ч. л. гірчиці, 1-2 помідори, 100-150 г консервованого тунця, сіль|соль|, мелений перець.
Отваренный і очищену|обчищену| картоплю протерти через сито, розбавити молоком, яйцем, посолити, поперчити, додати|добавляти| нарізане м'ясо консервованого тунця, близько 2/3 тертих сиру, злегка перемішати, викласти в змащену|змазати| маслом|мастилом| вогнетривку миску і запікати 10 хвилин|мінути|. Перед подачею прикрасити скибочками помідорів і тертим сиром.
 

Рулет

Для тесту: 500 г муки|борошна|, 20 г дріжджів, 100 г вершкового масла|мастила|, 300 г молока, 60 г цукру, 3 яйця, сіль|соль|.
Для начинки: 30 г родзинок|ізюму|, 200 г цукатів, 3 г кориці, 1 г гвоздики, терта лимонна цедра, 50 г рому; 50 г цукру, 5 яєчних білків.
Из муки|борошна|, вершкового масла|мастила|, дріжджів, молока, цукру, яєчних жовтків вимісити тісто і поставити в тепле місце для збільшення в об'ємі|обсязі|. Розкотити тісто в пласт товщиною 1 см, покрити начинкою, скачати рулетом і нарізувати|нарізати| шматками завтовшки 5 див. Маленькі форми змастити|змазати| маслом|мастилом|, укласти в них рулетики|, дати расстойку| і випікати в гарячій духовці при середній температурі. 5 яєчних білків, 20 г цукру збити в міцну ієну. Зварити густий цукровий сироп з|із| 30 г цукру і 50 г води. Змішати піну з|із| сиропом і ще раз добре збити всю масу. Випечені рулетики| розкласти у вази і на поверхні кожного утворити горбки|горбики| з|із| піни. Спосіб приготування начинки: вимиті родзинки|ізюм| змішати з|із| подрібненими цукатами, додати|добавляти| мелені корицю, гвоздику, лимонну цедру, а також ром.
 

Пиріг з|із| сиром

160 г муки|борошна|, 80 г жиру, 1 жовток, сіль|соль|. Начинка: 3 яйця (сирих), 120 г сиру, 2 ст. л. муки|борошна| грубого помелу, 50 г шинки, 125 г вершків, зелень петрушки, 1 жовток для змазування тесту, сіль|соль|.
Муку просіювати|просівати| на обробну дошку, злегка посолити і замісити тісто з|із| рубаним жиром і жовтком. Пісочне тісто розкотити в круглий коржик. Дно форми покрити коржиком, викласти на неї начинку. Начинку приготувати так: до збитих підсолених білок додати|добавляти| всі останні продукти і розвести вершками. Краї тесту загнути на начинку, змастити|змазати| поверхню жовтком. На повільному вогні запікати пиріг близько 30 хвилин|мінут|. Перед подачею на стіл пірог нарізувати|нарізати|. Подати гарячим до чаю або як закуску.
 

Пиріг яблучний

Тісто: 100 г вершкового масла|мастила|, 100 г цукру, 3 жовтки, ванілін, лимонна цедра, 3 білки для збивання
100 г муки|борошна|, 20 г вершкового масла|мастила| для змазування форми, панірувальні сухарі для посипання форми.
Начинка: 500 г яблук, 3 ст. л. цукру. Крім того: 250 г вершків, 1 ст. л. цукру, ванілін.
Приготовить тісто, влити в підготовлену форму для торта, викласти тонкими скибочками свіжих яблук і посипати цукром. Запекти на повільному вогні. Подати з|із| охолодженими вершками, заправленим цукром і ваніліном.
 

Пиріжки з|із| шинкою

Тісто: 120 г муки|борошна|, 100 г вершкового масла|мастила| або маргарину, 2 ст. л. вершків, сіль|соль|. Начинка: 60 г вареної шинки, 50 г эмментальского| сиру або жменя|пригорща| шампіньйонів, 2 яйця, 1 повна|цілковита| ч. л. муки, 1/2 стакана|склянки| вершків, сіль|соль|, перець на кінчику ножа.
Из перерахованих продуктів замісити пісочне тісто і поставити на півгодини на холод. Маленьку форму змастити|змазати| жиром і вистилати тонким пластом тесту. Шинку порізати досить крупними скибочками, сир, навпаки, нарізувати|нарізати| дрібно|мілко|. Шампіньйони очистити, вимити, згасити і додати|добавляти| суміш з|із| муки|борошна|, яєць і вершків. Отриману|одержувати| масу поперчити і викласти у форму. Форму з|із| пирогом помістити в нагріту духовку і випікати при середній температурі.
 

Батон французький

На 1 довгий пшеничний батон - 2 ст. ложки вершкового масла|мастила|, 5 зубчиків часнику, 1 ч. л. тертого сиру, мелений перець, сіль|соль| за смаком.
Размягчите вершкове масло|мастило|, додайте|добавляйте| в нього товчений часник. Батон нарізуйте|нарізайте| по діагоналі на товсті скибочки майже до самої підстави|заснування| так, щоб вони не відділялися|відокремлювалися| зовсім, а трималися на нижній кірці|скоринці|. Обережно відсовуючи|відсувати| скибочки, рясно змастіть|змажте| кожен маслом|мастилом| з|із| часником, посипте сіллю|соль|, сиром і перцем. Покладете батон на деко (можна загорнути|завернути| у фольгу) і запікайте в духовці 15 — 20 мин. Подавайте на стіл цілим. Скибочки відламуйте від батона у міру потреби.
 

Пряники

500 г муки|борошна|, 4 яйця, 250 г цукру, 1 ч. л. кориці, 1/2 ч. л. меленої гвоздики, 1/2 ч. л. меленого кардамона, 250 г товчених горіхів, 100 г дрібно|мілко| нарізаних цукатів (з|із| лимонної і апельсинової скориночки), 1/2 ч. л. сода.
Яйца і цукор вабить| до здобуття|отримання| пишної однорідної маси, додати|добавляти| до неї корицю, гвоздику, кардамон, горіхи, цукати, муку|борошно| і соду, розчинену в одній столовій ложці води, все перемішати, викласти у форму, змащену|змазати| маслом|мастилом|, і випікати при температурі 210-220°| С. После випічки поверхню пряника покрити цукровою глазур'ю або посипати цукровою пудрою.
 

Кекс горіховий

500 р. горіхів, 250 р. вершкового масла|мастила|, 250 р. цукру або цукрової пудри, 4 яйця, 2 р. апельсинової есенції, 5 р. соди, 10 р. солі|соль|.
Приготовить горіхову муку|борошно|. Для цього горіхові ядерця потрібно підсмажити до золотистого кольору|цвіту|, пропустити через м'ясорубку, і розтерти качалкою. Протертий горіх знову підсушити в духовці до розсипчастості. Пишно збити яйця з|із| цукром, додати|добавляти| до них розм'якшене і збите масло|мастило|, перемішати. У отриману|одержувати| суміш висипати горіхову муку|борошно|, додати|добавляти| есенцію, сіль|соль|, соду і все добре вимісити. Готове тісто не повинне мати грудочок. Тісто викласти в довгасті або квадратні форми, змащені|змазати| маслом|мастилом|, і випекти при середній температурі.
 

Кекс фруктовий

200 р. вершкового масла|мастила|, 230 р. цукру, 300 р. муки|борошна|, ванілін, 5 яєць, 80 р. цукру для білків, 360 р. зацукрованих фруктів, 60 р. родзинок|ізюму|, 20 р. цукрової пудри.
Яичные жовтки збити з|із| 150 р. цукру, додати|добавляти| розм'якшене масло|мастило| і перемішати до однорідності. Окремо збити білки, покласти в них 80 р. цукру і знову збити до повного|цілковитого| розчинення цукру. Збиті білки і жовтки змішати, покласти подрібнені зацукровані фрукти, родзинки|ізюм|, муку|борошно| і добре вимісити. Отриману|одержувати| масу викласти у форми, що вистилають пергаментом, заповнивши їх на три чверті|четвертини| висоти бортів. Випікати при середній температурі протягом 1 години. Після|потім| охолоджування|охолодження| посипати цукровою пудрою.
 

Зебра

Продукти на 1 корж: 0.5ст. цукру, 0.5ст.сметаны, 0.5ст.муки, 1 яйце, 1ст.л. крохмалю, 0.5ч.л соди.
Сделать бісквіт. Кількість коржів не обмежена. При цьому можна додавати|добавляти| в 1-изюм|, 2-| какао, 3-мак|
Крем: 1 ст. молока закип'ятити|скип'ятити|, 2 ст. л муки|борошна| розвести небагато водою і влити в кип'ячене молоко, охолодити. 250 г масла|мастила| змішати з 0.5ст цукру, збити. Змішати з|із| охолодженою масою.
 

Торт "ласунка|ласун|"

Тісто: 1 ст. волоських горіхів нарізувати|нарізати|, 100 гр меду, 3 яйця, 1/2 стак|. цукру, 1/2 ст. муки|борошна|, 1 ч.л. погашеной| сода, 1 ч.л. води.
Мед розтопити, збити яйця з|із| цукром, влити мед, горіхи, соду, муку|борошно|. Випекти 3 коржі до коричневого кольору|цвіту|. За добу перед подачею на стіл змастити|змазати| сметанним кремом. Крем: 4 банки сметани, 1ст|. цукру.
Готовый торт прикрасити горіхами.
 

Торт "листковий"

Tесто|: 200гр| маргарину, 1 ст. цукру, 2 ст.л. рослинної олії, 3/4 ст. сметани, 3 ст. муки|борошна|, 1/2 ч.л. солі|соль|, 1/2 ч.л. оцту. Крем: 2 яєчних жовтка, 1 ст. цукру, 2 ст.л. муки, 2 ст. молока, 200 гр. сл|. масла|мастила|, ванілін.
2 яєчних жовтка розтерти з|із| цукром, розм'якшеним маргарином, додати|добавляти| рослинну олію, гашеную| соду, всипати муку|борошно| і замісити тісто. Воно має бути щільним і добре розкочуватися
 

Торт "сюрприз"

На овальне металеве блюдо полжить| шматочки бісквіта завтовшки 1-1.5 см, зверху|згори| - шар слив. морозива або пломбір, потім консервовані фрукти. Їх також покрити морозиву. Все
покрыть бісквітом, а на нього випускати з|із| паперового пакету білки збиті з|із| сах.пудрой. Торт поставити в сильно розігріту духовку і пекти 2 мин. до темно-золотистого кольори|цвіт|, перед подачею скласти довкола|навколо| торта шматочки цукру, змочені в коньяку і підпалити, внести, погасивши світло.
 

Торт "Весняний|весінній|"

Тісто: 170 гр. муки|борошна|, 30гр| крохмалю, 300гр| вершкового масла|мастила| 300 гр. цукру, 1.5 ст. молока, 5 яєць, трохи консервованих фруктів і горіхів.
Взять 3 яйця, відокремити|відділити| жовтки від білків, жовтки розтерти з|із| цукром, а білки збити з|із| такою ж кількістю цукру. збиті жовтки і білки з'єднати, додати|добавляти| муку|борошно| і розтоплене масло|мастило|, замісити тісто. Готове тісто викласти в круглу форму і випекти. Коржик остудити, розрізати уподовж|вздовж| на 4 рівних частини, на кожну рівним шаром покласти крем, бічні|бокові| сторони обсыпать| крихтами, горіхами. Приготувати фруктове желе, як тільки|як тільки| воно почне|зачинатиме| застигати, їм треба залити торт зверху|згори|.
 

Торт ягідний

1 банка майонезу, 2 ст. цукру, 3 яйця, 100 гр. сметани, 1/2 ч.л. злив. масла|мастила|, 1/2 ч.л. сода, 1/2 ст. муки|борошна|. Розтерти 3 жовтки з|із| 1 ст. цукру, додати|добавляти| майонез, сметану, все добре розмішати, соду всипати і з'єднати з|із| отриманою|одержувати| масою. Глибоку сковорідку змастити|змазати| маслом|мастилом|, посипати мукою|борошном|, викласти в неї тісто. Пекти при середній температурі до злегка золотистого кольору|цвіту|, вийняти, зверху|згори| покласти ягоди з|із| якого-небудь|будь-якого| варення, залити збитими з|із| 1 стак|. цукру білками. Збивати білки охолодженими.
Допечь все на слабкому|слабому| вогні до появи на білках золотистої скориночки і їх підсихання. На шматки нарізувати|нарізати| на сковороді.
 

Торт "Ведмедик"

Масло|мастило| розтерти з|із| цукром, додати|добавляти| сметану і знову розтерти, додати|добавляти| 1 ч. л. сода, 1 ст. л. оцту, змішати, додати|добавляти| 3 ст. муки|борошна|, замісити тісто, розділити тісто на 2 частини|частки| і в 1 додати|добавляти| какао, все розділити на 6 коржів і випекти.
Тесто: 1 ст. л. вершкового масла|мастила|, 1 ст. цукру, 1 ст. сметани, сода, оцет, 3 ст| муки, 3 ч. л. какао.
Крем: 1.5 ст. сметани, 1 ст. цукру, пачка ваніліну, збити і поставити в холод. Потім змастити|змазати| коржі, окрім|крім| верхнього, поставити для просочення в холод. Коржі чергувати темні і світлі.
Глазурь: 2 ст. л. молока, 4 ст. л. цукру, розтерти, додати|добавляти| 50 гр м'якого вершкового масла|мастила| і знову добре розтерти, додати|добавляти| 3 ч. л. какао, поставити на вогонь, довести ло| кипіння, щоб|аби| розтанув цукор. Помішуючи остудити, залити верх і боки.
 

Торт "Ювілей"

Крем: яєчні жовтки збити з|із| 1/2 ст. цукру і варенням (краще журавлина або смородина). Тісто: 4 яйця, 1.5 ст. цукру, 300 гр сл|. масла|мастила|, 1/2 ч. л. сода, сіль|соль|, 1/2 ч. л. оцту, 300 гр варення, 2 ст. муки|борошна| і 200 гр горіхів.
Желтки розтерти з|із| 1 стаканом|склянкою| цукру і м'яким злив. маслом|мастилом|, злитиму, додати|добавляти| погашену соду, всипати муку|борошно| і замісити коржики. Випікати при 180-200град|. Захололі коржики промазати кремом, посипати горіхами.
 

Торт "Київський"

10 сильно охолоджених білків збити з|із| 1 стаканом|склянкою| цукру до збільшення об'єму|обсягу| в 4-5 разів, додати|добавляти| смажених горіхів, 40гр| муки|борошна|, обережно розмішати, викласти на 2 круглих пергаментних аркуша|листа|
сушить у духовці 4-5 годин при 100 град.
Крем: 200 гр збитого злив. масла|мастила|, 250гр| сгущ.молока, 15 гр какао.
 

Торт "Наполеон"

5 ст. муки|борошна|, 500 гр. маргарину порубати до однорідної маси, додати|добавляти| 1 ст| води і рубати до здобуття|отримання| тесту. Тісто розділити на декілька частин|частки|, поставити на холод на 1 і більш за годину
Раскатать на аркуші|листі| і випікати.
Крем: 250гр| злив. масла|мастила|, 1 ст. цукру розім'яти, додати|добавляти| 1/2 банки сгущ|. молока, 1 яйце, 6 ст. ложок молока. Готовий торт поставити на холод, кремом промазати всі коржі, посипати крихтою
 

Бісквіт сухої

На 1.25 стак.муки - 1 стак|. цукру, 8 яєць.
Яичные жовтки розтерти з|із| цукром дочиста, можна додати|добавляти| цедру, з одного лимона або апельсина, змішати з|із| мукою|борошном| і обережно ввести|запроваджувати| бзбитые| в міцну піну білки. Отриману|одержувати| масу по
ложить у форму і випікати в духовці 15-20мин|.
 

Торт "Шоколадний"

4 жовтка розтерти з|із| 1/2 стак|. цукру дочиста, змішати 200гр| злив. масла|мастила|, всипати 2-2.5 ст. муки|борошна|, замісити тісто, воно має бути м'яким. Розділити тісто на 3 частини|частки| завтовшки 0.5см і випекти.
Затем 4 білки збити в густу піну з|із| 0.5 ст. сах.песку і змішати з|із| 1 стак|. дрібно|мілко| стовчених горіхів. Начинку розділити на 2 ч. і змастити|змазати| нею обидва коржі. 3-й корж зверху|згори| покрити шоколадним кремом.
Крем: банка сгущ|. молока, 200гр| слив. масла|мастила|, 2 ч.л. какао.
 

Торт "Аленушка"

1 ст. сметани, 1/2 банки сгущ|. молока, 3 яйця, 1.5 ст| муки, 1 стaк.сахара, сода, гашеная| в оцті. все перемішати, викласти у форму, змащену|змазати| жиром, запекти в духовці.
Крем: 200гр| злив. масла|мастила|, 0.5 банок сгущ.молока. Все збити.
 

Торт "Руслан"

500 гр сметани, 500 гр цукру, 100 гр слив.масла, 0.5 ч.л. сода, 5 ст. л. муки. Цукор розтерти з|із| маслом|мастилом|, додати|добавляти| сметану і добре розмішати, розділити на 2 частини|частки|. Одну залишити для крему, поставити в холод, в іншу всипати муку|борошно|, додати|добавляти| соду. Тісто має бути як на густі оладки.Сковорідку густо змастити|змазати| маслом|мастилом|, випекти 4 коржі. Один з них ледве|трохи| боьше| підрум'янити для крихти. Кремом з|із| холдильника| промазати останні 3 коржі і покласти один на іншій. Верхній корж намазати зверху|згори|, 4-й корж розкришити і посипати їм торт. Готовий торт поставити на 10 годин в холодильник.
 

Торт сирний

Для тесту: 70 г вершкового масла|мастила|, 40 г цукру, 110 г муки|борошна|, 1 яєчний жовток. Для начинки: 400 г протертого свіжого сиру, 2 яєчних жовтка, 50 г вершкового масла|мастила|, цукрову пудру з|із| ваніліном
3 яєчних білка, цукрову пудру і мелене ядро волоського горіха.
Вымесить тісто з|із| вершкового масла|мастила|, цукру, муки|борошна|, яєчного жовтка. У форму, змащену|змазати| маслом|мастилом|, посипану мукою|борошном|, укласти тісто і випікати його до напівготовності (корж має бути світлим, таким, що анітрохи|нітрохи| не зарум'янився). Коли корж остигне|вичахатиме|, покласти на нього начинку, на неї - міцну солодку піну з|із| яєчних білків і весь виріб посипати подрібненим ядром волоського горіха. Після|потім| цього торт помістити на 10 мин. в гарячу піч. Подавати холодним. Приготування начинки: протертий через друшляк сир, 2 яєчних жовтка, масло|мастило| і цукрову пудру з|із| ваніліном ретельно розтерти до здобуття|отримання| повітряної маси.
 

Торт "троянда"

Для тесту: 3 яєчних білка, 150 г цукрової пудри, 1 ч. л. оцту. Для крему: 3 яєчних жовтка, 250 г вершкового масла|мастила|, 110 г шоколаду, 150 г цукру, 1 ч. л. муки|борошна|, 50 г міцної чорної кави; 300 г солодких збитих вершків для прикраси|прикрашання|.
Взбить у піну 3 яєчних білка і, помішуючи, додати|добавляти| до неї цукрову пудру, оцет. Потім поставити на пару і збивати до здобуття|отримання| піни міцної консистенції. Форму змастити|змазати| і випекти в ній три круглі пласти. Коли вони остигнуть|вичахатимуть|, перешарувати|прошаровувати| їх шоколадним кремом і весь торт також покрити кремом. Прикрасити поверхню торта за допомогою кондитерського мішечка збитими в піну вершками з|із| цукром.
Приготовление крему: яєчні жовтки, цукор, шоколад, чорну каву і муку|борошно| добре вимісити в глибокому посуді і закип'ятити|скип'ятити|. Масу, що скипіла, зняти з вогню, додати|добавляти| вершкове масло|мастило| і вимішувати до тих пір, поки розтане масло|мастило|. Холодну масу вимішувати до здобуття|отримання| густого крему.
 

Торт "Грильяж"

Для грильяжу: 250 г цукру, 250 г очищеного|обчищеного| смаженого мигдаля, лимонний сік. Для крему: 4 яєчних жовтка, 4 ст. л. цукру, 100 г міцної чорної кави, 150 г грильяжу, 200 г вершкового масла|мастила|. Для тесту:
8 яєць, 8 ст. л. цукру, 250 г смаженого ядра лісового горіха, 100 г шоколаду.
Приготовление грильяжу: цукор без води підігрівати в посуді до тих пір, поки він стане коричневим, додати|добавляти| до нього очищений|обчищений| смажений дрібно|мілко| рубаний мигдаль і трохи лимонного соку. Потримавши цю масу декілька хвилин|мінути| на вогні, вилити її на змащену|змазати| рослинною олією мармурову плиту і мокрим лезом ножа добре розгладити. Приготування крему: яєчні жовтки, цукор і чорну каву варити на пару до здобуття|отримання| густої маси, додати|добавляти| до неї 150 г меленого грильяжу, розтерте в піну вершкове масло|мастило| і все добре перемішати. Приготування тесту: яєчні жовтки і цукор добре розтерти, додати|добавляти| до них смажене мелене ядро лісового горіха, тертий шоколад і міцну піну з|із| яєчних білків. Форму для випічки тортів змастити|змазати| маслом|мастилом|, посипати мукою|борошном| і випікати в ній тісто при середній температурі. Випечене тісто розрізати по горизонталі на 2-3 пласти, перешарувати|прошаровувати| їх і покрити зверху|згори| кремом. Холодний грильяж нарізувати|нарізати| маленькими квадратиками і прикрасити ними торт
 

Торт "Лимонний"

Для тесту: 5 яєць, 150 г цукрової пудри, 60 г очищеного|обчищеного| меленого мигдаля, 100 г муки-питлівки, сок| з|із| 1 лимона. Для начинки: 150 г молока, 2 яєчних жовтка, щіпка|пучка| солі|соль|, 100 г цукру, 1 лимон, 100 г вершкового масла|мастила|; цукрова глазур для глазурування.
5 яєчних білків збити в міцну піну і, продовжуючи збивати, ввести|запроваджувати| в неї поодинці 5 яєчних жовтків, 150 г цукрової пудри, мигдаль, муку-питлівку, сік з|із| 1 лимона. Форму вистилати папером, тортову масу вилити у форму і випікати при середній температурі. Холодний пласт розрізати по горизонталі на 3 частини|частки| і начинити. Поверхню торта прикрасити цукровою глазур'ю. Приготування начинки: 2 яєчних жовтка, молоко, щіпку|пучку| солі|соль|, 100 г цукру добре розмішати і збити на пару. Коли маса почне|зачинатиме| густіти, додати|добавляти| до неї 100 г вершкового масла|мастила|, терту цедру і сік з|із| 1 лимона. Начинку зняти з пари, охолодити і вимісити до утворення однорідної пишної маси.